Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από 15 Νοεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου άρση του Συντάγματος με απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων

Από 15 Νοεμβρίου έως 18 Νοεμβρίου άρση του Συντάγματος με απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγόρευση Πορείας, Απαγόρευση Συγκέντρωσης, Αστυνομία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πολυτεχνείο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και πορειών εις τη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου εμφανίζεται η κυβέρνηση, η οποία προχωράει στη λήψη έκτακτων μέτρων εν όψει των επετειακών εκδηλώσεων της 17ης Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί, 15 Νοεμβρίου, έως και το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου, απαγορεύονται σ’ όλη την Ελλάδα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με:

διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα, τα οποία παραβιάζουν την απαγόρευση, συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Οι παραπάνω αποφάσεις συνδέονται άρρηκτα με την τήρηση των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι το οποίο ανακοίνωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τους επικεφαλής του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Την Παρασκευή δε, ακολούθησε διπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, καθώς και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, όπου πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 91 προσαγωγές και συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αστυνομία και κυβέρνηση θα επιτρέψουν μόνο την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων κατα τη διάρκεια προκαθορισμένης ημέρας και ώρας.

Το Πολυτεχνείο θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ περιμετρικά έχουν ήδη αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σχετικά άρθρα