Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο φιάσκο, «καλό Φλεβάρη» ο εξοπλισμός για τηλεκπαίδευση στα σχολεία

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο φιάσκο, «καλό Φλεβάρη» ο εξοπλισμός για τηλεκπαίδευση στα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαθητές, Νίκη Κεραμέως, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

«Μετά το σφυροκόπημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί τον κυβερνητικό εφησυχασμό, προ και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

»Ειδικότερα στην εκπαίδευση, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για τον αποκλεισμό μαθητών από την τηλεκπαίδευση, είπε ότι θα ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να επιταχύνει τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές που αδυνατούν να τον προμηθευτούν λόγω οικονομικής στενότητας».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Λίγη ώρα πριν, το υπουργείο Παιδείας πληροφορούσε πως ο εξοπλισμός θα φτάσει στα σχολεία “καλό Φλεβάρη”, αν και η τηλεκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει.

»Μέσα σε λίγες ώρες, πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας συντονίστηκαν “επιτελικά” και το απόγευμα διόρθωσαν -στα λόγια- το σχεδιασμό που το υπουργείο ανακοίνωσε το μεσημέρι.

»Η κυβέρνηση σπατάλησε 8 μήνες, αφήνοντας υγειονομικά ανοχύρωτα τα σχολεία και υφαίνοντας το αφήγημα πως οι σχολικές τάξεις δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης.

»Σήμερα τα σχολεία κλείνουν και εφαρμόζεται τηλεκπαίδευση τύπου Cisco, με την υπουργό Παιδείας να ομολογεί πως όλο αυτό το διάστημα δε δαπάνησε ούτε 1€ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

»Πέρα από κάποιες συσκευές που εξασφαλίστηκαν μέσω δωρεών και μοιράστηκαν στην αναλογία 1 έως 3 ανά σχολείο (!), δεν έχουν εξασφαλιστεί φορητοί υπολογιστές για το σύνολο των αδυνατούντων μαθητών.

»Πρόκειται για ακόμη ένα φιάσκο, εφάμιλλο αυτών που παράγει πλέον καθημερινά το υπουργείο Παιδείας.

»Η αλήθεια είναι πως πολλοί μαθητές “βλέπουν” την τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου, κυριολεκτικά εξ αποστάσεως.

»Και η κυβέρνηση τα τιμωρεί με απουσίες! Μετά από αυτό το νέο ολίσθημα που επιτείνει τις ανισότητες στην εκπαίδευση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν ακόμη λόγο να ζητά την άμεση παραίτηση της υπουργού Παιδείας».

Σχετικά άρθρα