Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης απέρριψε -δίχως να το θέσει κανείς- κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Ο Μητσοτάκης απέρριψε -δίχως να το θέσει κανείς- κυβέρνηση εθνικής ενότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Το σενάριο «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» απέρριψε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίχως να το έχει θέσει δημόσια κανείς, ωστόσο, μάλλον φαίνεται ότι πιέζεται από τις τρεις παράλληλες μεγάλες κρίσεις, υγειονομική, κοινωνική και ελληνοτουρκική και έσπευσε να προλάβει να «κάψει» σενάρια και -ίσως- σχεδιασμούς που θα επιχειρήσουν να τον υποχρεώσουν να μοιραστεί την εξουσία με την αντιπολίτευση.

Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται πως γίνονται συζητήσεις, μεταξύ ισχυρών ανθρώπων και κύκλων, που διαβλέπουν αδιέξοδο -ανησυχούν περισσότερο για εθνική τραγωδία με ταπεινωτική ήττα στα ελληνοτουρκικά- και εξετάζουν μια «διέξοδο σωτηρίας» μέσα από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Προφανώς και έχουν φτάσει αυτές οι κουβέντες στα αφτιά του πρωθυπουργού.

Με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής επέλεξε να δηλώσει ότι δεν συναινεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο πρωθυπουργός είπε:

«Μας είπατε να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την ώρα που δίνει μια καθημερινή μάχη, και να επιλεγεί υπουργός κοινής αποδοχής και μας είπατε να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, λες και δεν έχετε τακτική ενημέρωση σε επίπεδο ειδικών σας, των ανθρώπων που έχετε εξουσιοδοτήσει να μιλάνε με το υπουργείο Υγείας για το τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση.

»…προτείνετε περίπου να συγκυβερνηθεί η χώρα, μας λέγατε ότι είμαστε πολιτικοί απατεώνες και τώρα ξαφνικά θέλετε να γίνετε εταίρος της κυβέρνησης… (…) …η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, σοβαρή αντιπολίτευση δεν έχει».

«Φαντάζομαι όμως ότι σε λίγο, δεν θα σας πάρει πολύ καιρό, να ζητήσετε να παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, φαντάζομαι είναι το επόμενο, το οποίο θα ακούσουμε από τα στόματά σας».

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, διαβεβαίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν ζητά συγκυβέρνηση και ότι η δημοκρατική παράταξη δεν πρόκειται να τον σώσει.

Σχετικά άρθρα