Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν ήδη διαμορφώσει ένα παράδειγμα ειρήνης και συνεργασίας

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν ήδη διαμορφώσει ένα παράδειγμα ειρήνης και συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βίντεο, Κυριάκος Μητσοτάκης,

«Η τριμερής συνεργασία είναι θεμέλιο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας. Θεμέλιο που υπηρετούν σταθερά η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

«Η συνάντησή μας γίνεται λίγες ημέρες μετά την εκλογή νέου προέδρου στις ΗΠΑ» είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα στο εξής οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις να γίνουν ισχυρότερες σε όλα τα επίπεδα.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ισορροπιών και ασφάλειας στην περιοχή μας.

»Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να καλωσορίζει την επιστροφή των ΗΠΑ στον κεντρικό τους ρόλο ως ηγετικού παράγοντα του ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως συνέχισε, «στην ταραγμένη περιοχή μας, Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν ήδη διαμορφώσει ένα παράδειγμα ειρήνης και συνεργασίας με εμβληματική στιγμή την πρόσφατη συμφωνία της 6ης Αυγούστου για τη μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και την κοινή μας πρόθεση οι διαβουλεύσεις να συνεχιστούν ώστε η συμφωνία αυτή να επεκταθεί».

Πρόκειται, όπως σημείωσε, για μια «πολύ σημαντική εξέλιξη.

»Αυτή η συμφωνία είναι το καλύτερο παράδειγμα όταν πορευόμαστε με γνώμονα διεθνές δίκαιο, κανόνες καλής γειτονίας και σεβασμό πετυχαίνουμε συμφωνίες προς όφελος των λαών μας».

Είναι «εμβληματικές κινήσεις που δημιουργούν κεκτημένα ειρήνης και συνεργασίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «σε αντίθεση με τη στάση της γειτονικής Τουρκίας, η Μεσόγειος μπορεί να γίνει θάλασσα που να ενώνει αντί να χωρίζει τους λαούς».

Δείτε τις δηλώσεις:

Σχετικά άρθρα