Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας προτείνει Μόσιαλο για υπ. Υγείας κοινής αποδοχής – Αποκεφαλισμός Κικίλια και ακόμα τρεις όροι

Ο Τσίπρας προτείνει Μόσιαλο για υπ. Υγείας κοινής αποδοχής – Αποκεφαλισμός Κικίλια και ακόμα τρεις όροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανδρέας Ξάνθος, Ηλίας Μόσιαλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Πέτσας, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Υγείας,

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του «είναι έτοιμο να βάλει πλάτη» για να ξεπεραστεί η κρίση και να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα Υγείας, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλοι σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής που οι πληροφορίες του eretikos.gr λένε ότι αυτός θα μπορούσε να είναι και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Μία φράση που είπε πριν από λίγες μέρες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ότι, «η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου» κινητοποίησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε να στραφεί στην εξεύρεση μιας πρόταση που θα βοηθούσε την χώρα αυτή την κρίσιμη ώρα.

Μαζί με τους συνεργάτες του κατέληξε ότι θα έπρεπε να κάνει μια ουσιαστική κίνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την προηγούμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη του είχε εμφανιστεί «μετέωρος και αποσυντονισμένος».

Έτσι λοιπόν χθες απηύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει το συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία της προέδρου της Δημοκρατίας και να ζητήσει την βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων παραδεχόμενος ότι οι καταστάσεις τον ξεπερνούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ακόμα ότι το κόμμα του «είναι έτοιμο να βάλει πλάτη» για να ξεπεραστεί η κρίση και να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα Υγείας.

Είπε μάλιστα ότι θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλοι σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που οι πληροφορίες λένε ότι αυτός θα μπορούσε να είναι και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Φυσικά αυτή η πρόταση συνοδεύεται και από τους τρεις όρους:

– Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ τώρα και συνταγογράφηση μαζικών τεστ.

— Ακύρωση του πτωχευτικού νόμου, διότι, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείς εν μέσω πανδημίας να πετάς τον κόσμο στο δρόμο.

— Και άμεση απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζει το eretikos.gr, δημιούργησε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί άλλων ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά σήμερα λες και ζει σε άλλο πλανήτη και δεν βλέπει τι γίνεται στην υπόλοιπη Γη.

»Βαθιά διχαστικός, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα».

Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε απαρατήρητο από τα στελέχη της Κουμουνδούρου και γι αυτό ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε ότι η κυβέρνηση «επιμένει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα».

«Ας απαντήσει –ο κ. Πέτσας– στην πρόταση του κ. Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, υπό τον όρο της άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό και ΜΕΘ, συνταγογράφηση των τεστ για τους πολίτες και απόσυρση όλων των αντιλαϊκών μέτρων».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία με ανακοίνωση του ο Ανδρέας Ξανθός απάντησε στην κυβέρνηση η οποία αμφισβήτησε τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσιότητα θέτοντας πέντε ερωτήματα:

Ήταν ψέμα ότι το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας ενισχύθηκε με προσωπικό «με ημερομηνία λήξης» (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου), εκ των οποίων ούτε το 10 % δεν ήταν γιατροί;

Είναι ψέμα ότι μέχρι την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα η Κυβέρνησης της ΝΔ δεν είχε κάνει το παραμικρό για την ενίσχυση του ΕΣΥ;

Είναι ψέμα ότι δεν άνοιξε ούτε 1 παραπάνω κρεβάτι ΜΕΘ από αυτά που παρέλαβε από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι το Μάρτιο του 2020;

Είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προ πανδημίας δεν ήταν η στήριξη του ΕΣΥ αλλά το «άνοιγμα» του στους ιδιώτες και η εκχώρηση κρίσιμων τμημάτων υψηλής τεχνολογίας σε επιχειρηματίες υγείας μέσω των ΣΔΙΤ;

Είναι ψέμα ότι οι 615 μόνιμοι γιατροί, για τους οποίους ο Υπουργός Υγείας μας πληροφορεί ότι προσλήφθηκαν μέσα στο 2020, αποτελούν μέρος της προκήρυξης των 940 γιατρών ΕΣΥ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2019, που έσπευσε να «παγώσει» μόλις εκλέχτηκε;

Σχετικά άρθρα