Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμεση πρόσληψη 300 γιατρών σε ΜΕΘ ανήγγειλε ο Κικίλιας

Άμεση πρόσληψη 300 γιατρών σε ΜΕΘ ανήγγειλε ο Κικίλιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), Νοσοκομειακοί Γιατροί, Υπουργείο Υγείας,

Άμεση πρόσληψη 300 μονίμων ιατρών σε ΜΕΘ αλλά και επέκταση της δυνατότητας αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών, θεραπευτηρίων έναντι αποζημίωσης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι γιατροί -εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες – θα ενταχθούν αμέσως στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα, με προσμέτρηση χρόνου.

Για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

Σύμφωνα με το νοσμοσχέδιο, Στην ομιλία του ο κ.Κικίλιας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία με το μικρότερο δυνατόν κόστος.

«Η ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει μία συγκλονιστική προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν κινήσει.

»Μία προσπάθεια η οποία έχει φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα: διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, 7.000 υγειονομικούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πάνω από 30.000 τεστ την ημέρα, PCR και rapid, και προφανώς οι ανάγκες μόνιμα αυξάνονται» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε τριπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας σε απλές κλίνες COVID.

»Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και γίνεται μία τεράστια μάχη από γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και επιστήμονες, για να στηριχθεί και να μείνει όρθια και η χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας απροστάτευτος» σημείωσε επίσης.

«Η προσπάθεια αυτή την οποία κάνουμε είναι μια προσπάθεια η οποία αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, όλα τα κόμματα, όλους τους βουλευτές, όλους τους επιστήμονες, όλους τους γιατρούς, όλο το δυναμικό της χώρας.

»Επαναλαμβάνω, ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Είμαι πεπεισμένος ότι παλεύοντας, προσπαθώντας και αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα