Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρβιτσιώτης: Απομονωμένη από σημαντικούς παίκτες της Αν. Μεσογείου η Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Απομονωμένη από σημαντικούς παίκτες της Αν. Μεσογείου η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χαμάς,

«Η Τουρκία δεν βρίσκεται πλέον σε κάποιο σταυροδρόμι. Από τις προκλητικές ενέργειές της και την επιθετική ρητορική της φαίνεται ότι έχει επιλέξει το μονοπάτι της απομάκρυνσης από τις ευρωπαϊκές αξίες».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στο φόρουμ Thessaloniki Summit, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε με θέμα «Η Τουρκία σε σταυροδρόμι».

Όπως επεσήμανε, ο δρόμος που έχει επιλέξει η Τουρκία είναι μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες και τον ευρωπαϊκό τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων.

O Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε τόσο στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην εμπλοκή της σε μία σειρά από ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στις σχέσεις που διατηρεί με οργανώσεις, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Χαμάς.

Αποτέλεσμα – όπως είπε – αυτής της συμπεριφοράς είναι η Τουρκία να έχει απομονωθεί από σημαντικούς παίκτες της περιοχής, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος .

Σχετικά άρθρα