ΑφγανιστάνΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθολικό lockdown: Γιατί μένουν ανοιχτά νηπιαγωγεία και δημοτικά

Καθολικό lockdown: Γιατί μένουν ανοιχτά νηπιαγωγεία και δημοτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοτικό Σχολείο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νηπιαγωγείο, Σχολεία,

Από τις 6 π.μ. του Σαββάτου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η χώρα περνάει σε καθολικό lockdown, με μία σημαντική διαφορά, ωστόσο, σε σχέση με τη lockdown του Μαρτίου καθώς θα παραμείνουν ανοικτά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνουν μόνο τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα μεγαλύτερα παιδιά επειδή έχουν και τη δική τους κοινωνική ζωή είναι πιθανόν αυτή τη στιγμή να ευνοούν τη μετάδοση του ιού πολύ περισσότερο από τα μικρότερα παιδιά».

Πρόσθεσε επίσης ότι «έχουμε το δεδομένο ότι τα μικρότερα παιδιά είναι λιγότερο μεταδοτικά» και τόνισε πως η τηλεκπαίδευη δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά.

«Κατά συνέπεια κάναμε αυτό το διαχωρισμό ο οποίος έχει και κοινωνικές προεκτάσεις διότι η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα μεγαλύτερα παιδιά, από ότι στα μικρά.

»Και βέβαια κρατάμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, γιατί θα υπήρχαν τεράστιες ψυχολογικές επιπτώσεις και τεράστιες επιβαρύνσεις στις οικογένειες των παιδιών αν κλείναμε τα ειδικά σχολεία» είπε ο πρωθυπουργός.

Συμμετέχοντας στην απάντηση, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε από την πλευρά του ότι η συμβολή των παιδιών στη διασπορά αυξάνεται μετά την ηλικία των 10-12 ετών, δηλαδή μετά το δημοτικό.

Σχετικά άρθρα