Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κικίλιας: Λοκντάουν σε όλη τη χώρα για έναν μήνα

Κικίλιας: Λοκντάουν σε όλη τη χώρα για έναν μήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Υγείας,

Καθολικό λοκντάουν στην Ελλάδα για έναν μήνα προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο Υπ. Υγείας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Υπ. Υγείας είπε ότι η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν.

Ερωτώμενος σχετικά με το τι πήγε στραβά στη διαχείριση της πανδημίας σημείωσε:

«Από το πρώτο λοκντάουν, έχουν περάσει 5 μήνες. Η κοινωνία στάθηκε όρθια λειτούργησε, όπως και ο τουρισμός.

»Βάλαμε κανόνες. Κάποιοι νεότεροι συμπολίτες μας στοίχησαν σε όλους, δεν τήρησαν τα μέτρα».

Αρνήθηκε ότι το άνοιγμα του τουρισμού ήταν λάθος, λέγοντας πως:

«Είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα ότι ενώ άλλες χώρες δεν έφυγαν ποτέ από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εμείς για 5 μήνες επανεκκινήσαμε τη ζωή.

»Έπρεπε και πρέπει η κυβέρνηση να στηρίζει τους ανθρώπους. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση που πάνω από όλα βάζει την ανθρώπινη ζωή».

Παράλληλα άφησε αιχμές για τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Εφετείο την ημέρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Την ίδια μέρα εκείνης της συγκέντρωσης, έγραψα για την ανησυχία μου. Θέλω να σας πω ότι ο κατασταλτικός μηχανισμός δεν μπορεί να είναι στο 1 προς 1.

»Σ’ άλλες χώρες η ισορροπία έχει χαθεί. Σε μια πανδημία, νομίζω ότι με επιστημονική τεκμηρίωση και διαφάνεια, η οργανωμένη πολιτεία έχει κάνει το καθήκον της».

Σχετικά άρθρα