Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Γιατί υπάρχει δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Μαγιορκίνης: Γιατί υπάρχει δραματική αύξηση των κρουσμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Γκίκας Μαγιορκίνης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία,

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, επεσήμανε πως παρατηρείται εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με τη μετάβαση από τους ανοιχτούς σε κλειστούς χώρους και έδωσε παράδειγμα την εστίαση.

«Η όποια χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας έχει μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση στους κλειστούς χώρους», είπε και απηύθυνε έκκληση τήρησης του μέτρου της χρήσης μάσκας παντού, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Και όπως είπε, σε περίπτωση που «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα σε εσωτερικό χώρο να υπάρχει άφθονος εξαερισμός και τήρηση αποστάσεων».

Ο ίδιος τόνισε πως η ηλικιακή ομάδα 19-39 «έδωσε» αρκετά κρούσματα, ενώ υπήρξε αύξηση των διαγνώσεων και στην ηλικιακή ομάδα των 65+.

Επιπλέον, επιβάρυνση υπάρχει και σε όσους έχουν ηλικία από 40 έως 65 ετών. «Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

Στον αντίποδα είναι η Θεσσαλονίκη που σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη «υπερδιπλασίασε, υπερτριπλασίασε» τα κρούσματα.

«Είναι νωρίς ακόμα για να αξιολογήσουμε τα μέτρα. Η αύξηση 30% στα κρούσματα, δεν είναι μεγάλη για την Αττική.

»Η Αττική φαίνεται να είναι πιο σταθερή. Αλλά βλέποντας τι έγινε στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

»Τα μέτρα θα τα δούμε σε 10 με 15 ημέρες», είπε αναφερόμενος στα σενάρια περί lockdown.

Σχετικά άρθρα