Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η απάντηση Κικίλια στον ΣΥΡΙΖΑ για την περικοπή των χειρουργείων και το απροετοίμαστο ΕΣΥ

Η απάντηση Κικίλια στον ΣΥΡΙΖΑ για την περικοπή των χειρουργείων και το απροετοίμαστο ΕΣΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Υγείας,

Ανακοίνωση – απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέδωσε την Κυριακή το υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Όπως ακριβώς έγινε στην διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, έτσι και τώρα, το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που προσέρχονται στις δομές υγείας.

»Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της COVID-19, είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – επισημαίνεται δε ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν έχουν επιστρέψει σε κανονική λειτουργία νοσοκομείων από την Άνοιξη.

»Συγκεκριμένα, η προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος.

»Ξεκαθαρίζεται ότι τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (όπως χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού) υλοποιούνται κανονικά από τα νοσοκομεία, λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.

»Επίσης, τονίζεται ότι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και η λειτουργία των ειδικών νοσοκομείων συνεχίζονται κανονικά.

»Η Κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

»- Οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν φτάσει τις 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν.

»- Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν διπλασιαστεί, από 557 το 2019 σε 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ.

»- Τα ημερήσια τεστ φτάνουν τα 25.000, τριάντα φορές περισσότερα από το πρώτο κύμα, και έχουν φτάσει συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια.

»- Οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει περισσότερα από 450.000 τεστ.

»- Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας (185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία) και ήδη έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων, ο οποίος έχει αποφορτίσει την εφημερία των νοσοκομείων.

»Οι επιπτώσεις της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των ανθρώπων όσο και των Κρατών, σε όλο τον πλανήτη.

»Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ, όμως, της πολιτικής απομόνωσης και ανυποληψίας, κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός».

Σχετικά άρθρα