Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατά παράβαση του νόμου κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

Κατά παράβαση του νόμου κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Ράικος, Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ΕΟΠΥΥ,

Για παράβαση του νόμου που υποχρεώνει την κυβέρνηση να ενημερώνει την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων πριν από την κατάθεση νομοσχεδίων που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Αρχής Δημήτρης Ράικος, με επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην επιστολή, που διαβιβάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου, ο κ. Ράικος κάνει ειδική αναφορά στο σχέδιο νόμου «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, Αλλαγή Σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις», το οποίο κατά παράβαση του νόμου κατατέθηκε στη Βουλή πριν ενημερωθεί η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, αν και περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα δημοσίων συμβάσεων.

Ο κ. Ράικος εφιστά την προσοχή των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, λέγοντας ότι περιέχει διατάξεις για την εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» δαπανών από συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών νοσοκομείων:

«Οι εν λόγω διατάξεις, πέραν της παραπάνω παραβίασης της διάταξης του ουσιώδους τύπου της προηγούμενης γνώμης της Αρχής, θέτουν εν αμφιβόλων και τις λοιπές ελεγκτικές αρμοδιότητες της Αρχής, που ασκούνται τόσο στο στάδιο πριν την υπογραφή των συμβάσεων, όσο και στα επόμενα στάδια της εκτέλεσής τους».

Για τη διαβίβαση της επιστολής ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αναστάσιος Νεράντζης ενημέρωσε τους βουλευτές και η πρώτη αντίδραση σημειώθηκε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχει ζήτημα και με το νομοσχέδιο για τους αυτοκινητοδρόμους που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Σχετικά άρθρα