ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Θράκη, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λάρισα, Μακεδονία, Νίκος Χαρδαλιάς, Ροδόπη, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,

Νέα αυστηρά μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι για τις τρεις συγκεκριμένες περιοχές ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν σε lockdown (περιορισμό κυκλοφορίας), καθώς ανήκουν πλέον στις «κόκκινες» περιοχές του υγειονομικού χάρτη.

Έξαρση παρατηρείται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη γι’ αυτό περνούν στο «κόκκινο επίπεδο 4 από το πρωί της Παρασκευής, 30/10/2020, με εξαίρεση των χερσαίων και θαλασσίων μετακινήσεων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η εξαίρεση του θέματος των μετακινήσεων θα ισχύει μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η επιτροπή θα επαναξιολογήσει συνολικά το θέμα των μετακινήσεων.

Στο «πορτοκαλί» αναβαθμίζονται Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάνθη, Κικλίς, Χαλκιδική, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία Αρκαδία και Μεσσηνία ανεβαίνουν και αυτές επίπεδο, από το «πράσινο» στο «κίτρινο».

Τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32.5 έτη.

Στην Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 300 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και η ιχνηλάτιση δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση με την διασκέδαση και τις συναθροίσεις», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς, κάτι που συνέβαλλε στο να παρθούν οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα.

Σχετικά άρθρα