Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα κατέθεσε ο Τσίπρας

Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα κατέθεσε ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόταση Μομφής, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας ότι καταθέτει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το πτωχευτικό δίκαιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας επικαλέστηκε το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής και ζήτησε να αρχίσει αμέσως η τριήμερη συζήτηση.

Προηγουμένως, αφού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, κάλεσε τον υπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο.

Ειδικότερα είπε:

«Σας ζητώ να το αποσύρετε έστω και τώρα.

»Ή μάλλον σας δίδω μια ευκαιρία να μην εγγράψετέ το όνομά σας με μαύρα γράμματα στην κοινωνική και οικονομική ιστορία αυτού του τόπου».

Εκτιμώντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση επιμένει συνέχισε:

«Στο βαθμό όμως που επιμένετε – και από ότι βλέπω επιμένετε- είμαι αναγκασμένος να αξιοποιήσω τα όπλα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σε τέτοιας ύψιστης σημασίας ζητήματα.

»Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα».

Σχετικά άρθρα