Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει την καταδίκη της Τουρκίας από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει την καταδίκη της Τουρκίας από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κύπρος, Τουρκία,

Απορρίπτει τις κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι από τη Λευκωσία την Τετάρτη Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι καταδίκασαν την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«H χρονική συγκυρία αυτής της τριμερούς συνάντησης συμπίπτει με πρόσθετους κινδύνους που δυστυχώς προκαλεί στην Ανατολική Μεσόγειο η ηγεσία της Τουρκίας.

»Φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές με επιθετικές δράσεις, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από τη Σομαλία μέχρι την Κύπρο, από το Αιγαίο μέχρι τον Καύκασο.

»Πότε ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες, πότε υπογράφοντας άκυρα μνημόνια και πότε ψηφίζοντας έωλους εσωτερικούς νόμους για θέματα τα οποία ρυθμίζονται με διεθνείς κανόνες.

»Κυρίως όμως συνοδεύοντας όλα αυτά με απανωτές μονομερείς προκλήσεις πλαισιωμένες από μια ακραία, επιθετική, συχνά, ρητορική», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις με τους ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο.

Τις δηλώσεις αυτές χαρακτηρίζει αβάσιμες το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας τέτοιες δηλώσεις αποτελούν σύνηθες το φαινόμενο βάσει των προηγούμενων Συνόδων των τριών χωρών.

«Το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις που δημοσιεύονται από αυτήν την τριμερή, η οποία υποτίθεται ότι έχει ως στόχο “την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο” στοχεύουν κάθε φορά τη χώρα μας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών.

»Η πραγματική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων.

»Εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάξουν τις μινιμαλιστικές και εχθρικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στα προβλήματα.

»Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα