Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασιδιάρης: Ο τηλεφωνικός αριθμός στην άρση απορρήτου ανήκει σε συνεργάτη του Σαμαρά

Κασιδιάρης: Ο τηλεφωνικός αριθμός στην άρση απορρήτου ανήκει σε συνεργάτη του Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ναζί, Νέα Δημοκρατία, Νεοναζί, Χρυσή Αυγή,

Ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης για μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου για τις αναστολές.

Ο πρώην βουλευτής κατέθεσε τα εξής:

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου.

»Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη.

»Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

»Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας.

»Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά».

Και πρόσθεσε:

«Με ποιους μιλάει αυτός άνθρωπος; Έπρεπε το δικαστήριό σας να το έχει ήδη ερευνήσει αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και τώρα.

»Δυο μέρες πριν τη δολοφονία, στις 16/9/2013, αυτός ο άνθρωπος μιλάει με πρόσωπο που έχει επικοινωνία με τον καθ’ ομολογίαν δράστη.

»Και δεν είναι μόνο δύο μέρες πριν από τη δολοφονία, έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες και μηνύματα και πιο πριν.

»Ως κατηγορούμενος ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση ακόμα και αυτή την κρίσιμη ώρα.

»Το δικαστήριο έχει υποχρέωση να αποδείξει και την ενοχή αλλά και την αθωότητα των κατηγορουμένων.

»Αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά για ένα έγκλημα που το έχω καταδικάσει από την πρώτη στιγμή και δεν έχω καμία σχέση.

»Συντάσσομαι με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση όλων των κατηγορουμέων και ζητώ ο εν λόγω κυβερνητικός παράγοντας, που σας έδωσα όλα τα στοιχεία, να έρθει εδώ για να εξηγήσει τι έλεγε στην προκειμένη περίπτωση με τον άνθρωπο που μετά τη δολοφονία μιλούσε με τον καθ’ ομολογίαν δράστη και να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου».

Ο πρώην βουλευτής αποχώρησε, όταν η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του αιτήματός του.

Επίσης θα τοποθετηθεί και για τα αιτήματα που υπέβαλε νωρίτερα ο συνήγορος του Γ. Λαγού να αναγνωστούν δηλώσεις του εντολέα του και τα βουλεύματα που τον αφορούν.

Σχετικά άρθρα