Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Σίσι: Η Αίγυπτος ποτέ δεν εκβίασε την ΕΕ με προσφυγικές ροές για οικονομικό όφελος

Πρόεδρος Σίσι: Η Αίγυπτος ποτέ δεν εκβίασε την ΕΕ με προσφυγικές ροές για οικονομικό όφελος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ισλαμιστές, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μισθοφόροι, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Αίγυπτος στηρίζει την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των όσων ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στις δηλώσεις του μετά την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου Αιγύπτου, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στη Συρία ανέφερε ότι οι τρεις ηγέτες μίλησαν «για την ανάγκη επανάληψης του διαλόγου, εκφράσαμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε παράνομη στρατιωτική επέμβαση».

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι χαρακτήρισε την Κύπρο «φίλη χώρα» και σημείωσε πως «η συνεργασία μας έχει φέρει αποτελέσματα σε διάφορους τομείς, όπως η γεωργία, η ενέργεια».

«Η Αίγυπτος έχει υπογράψει συμφωνίες με Κύπρο, Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών» υπενθύμισε και πρόσθεσε πως «μιλήσαμε για οικονομικές συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικές ενέργειες» τις μεταφορές μισθοφόρων σε διάφορα κράτη της περιοχής.

Τόνισε δε, πως «ποτέ η Αίγυπτος δεν χρησιμοποίησε το προσφυγικό για να αποκομίσει το οποιοδήποτε οικονομικό όφελος από την Ευρώπη».

Και οι δύο τελευταίες αναφορές ήταν καρφιά στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα