Μια ανάρτηση ανάλυση της σημερινής πολιτικής σκηνής με την δική του ματιά έκανε στο Facebook του ο Ευάγγελος Αντώναρος, υποστηρίζοντας ότι τα συστήματα θέλουν να φάνε τον Τσίπρα γιατί θεωρούν «κουτσό άλογο» τον Μητσοτάκη και επιδιώκουν αν χάσει στις επόμενες εκλογές ο επόμενος να είναι του χεριού τους και όχι ο Τσίπρας.
Αναλυτικά η ανάρτηση Αντώναρου:
«Μου τηλεφωνεί σήμερα το πρωί δημοσιογράφος απο τους πολύ καλούς της νεώτερης γενιας. “Μαθαίνω ότι τα συστήματα έχουν βαλθει να φάνε με κάθε θυσία τον Τσίπρα”, μου λέει. “Και συζητούν για ηγεσια απο Τσακαλώτο μέχρι Βαλντέν.”
»Σκάω στα γέλια. “Γιατι γελας”;” με ρωτάει.
»“Φανταζεσαι να θέλανε να αντικαταστήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου με τους τάδε και τάδε…”, του απαντώ αναφέροντας δυο τρία ονόματα απο την τρίτη κατηγορία του τότε ΠΑΣΟΚ.
»“Ποιοί ήταν αυτοί;” με ρωτάει. “Ειδες”, του λέω. “Για να μην τους ξέρεις εσυ, δεν τους ξερει ούτε η μάνα τους.”
»Οι αρχηγοί δεν γίνονται. Γεννιούνται. Κι αν μερικοί “χτισθούν” απο συστήματα, έχουν μικρή διάρκεια επιβίωσης. Ετσι πιστεύω εγώ.
»Στην ουσία τώρα: Τα “συστηματα” (αυτό που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής πολύ πιο απλά κι εύστοχα “διαπλοκή”) είναι σαφές ότι θέλουν να κοντύνουν και — αν μπορέσουν — να κάνουν πέρα τον Αλέξη Τσίπρα.
»Γι΄αυτό κινητοποιούν Κοντονήδες, Βαλντέν κι όποιον άλλον μπορεί να φαντασθεί κανείς.
»Ο στόχος ευδιακριτος — κατά η δική μου προσωπική εκτίμηση:
»Επειδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται στα μάτια τους “κουτσο άλογο” που αργά η γρήγορα θα σκοντάψει στα εμπόδια της διαδρομής, δεν θέλουν η εναλλακτική λύση να είναι ο Τσίπρας.
»Θέλουν να είναι κάποιος αλλος απο τον κεντροαριστερό χώρο.
»Γκρίζος, αχρωμος κι ενδεχομενως του χεριού τους.
»Τότε μόνο θα κινηθούν για να κάνουν το επόμενο βήμα: Να αντικαταστήσουν τον Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με κάποιον που δεν θα κινδυνεύει να χάσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση απο τον γκρίζο διάδοχο του Τσίπρα.
»Η κι αν χάσει, να μην απειλείται η παντοκρατορία της “διαπλοκής” απο τον γκρίζο μετα-Τσίπρα.
»Θέλετε την πρόβλεψη μου: Ο Τσίπρας δεν ανατρέπεται.
»Αλλά θα πρέπει να αποδειξει ότι μπορει να ξεμπερδέψει — είτε πολιτικά αναίμακτα είτε όχι — απο τους ενδοκομματικούς και παρεμφερείς αμφισβητίες του.
»Το πολιτικό παιχνίδι γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον — τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στην οικονομική δυσπραγία.
»Στην ασυγκράτηση φτωχοποίηση. Στην εμπρακτη αμφισβήτηση της κοινωνικής ισορροπίας».