Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή για την πρόταση της εισαγγελέως να χορηγηθεί αναστολή στους ναζιστές χρυσαυγίτες

Οργή για την πρόταση της εισαγγελέως να χορηγηθεί αναστολή στους ναζιστές χρυσαυγίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ναζί, Νεοναζί, Χρυσή Αυγή,

Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για χορήγηση αναστολής στην έκτιση των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Χθες, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στους καταδικασθέντες και αντί για εκτέλεση των ποινών που τους επέβαλλε να αποφασίσει να τους αφήσει ελευθέρους με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ο μόνος τον οποίο η εισαγγελέας εξαίρεσε από την πρότασή της για χορήγηση αναστολής ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 14 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κ.ά.

Μετά την πρόταση το λόγο έλαβαν για να δευτερολογήσουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης οι οποίο όπως ήταν αναμενόμενο συντάχθηκαν με την εισαγγελική αγόρευση.

Σήμερα, οι δευτερολογίες αυτές θα συνεχιστούν και στο δικαστήριο αναμένεται να αγορεύσουν συνήγοροι υπεράσπισης του μελών του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Λαγού, κ.ά) όπως επίσης και άλλων καταδικασθέντων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την τελική απόφασή του επί των αιτημάτων αναστολής που επέβαλλαν οι καταδικασθέντες.

Οργή στο άκουσμα της πρότασης για τη Χρυσή Αυγή

«Πάγωσε» τους πάντες στο δικαστήριο, προτείνοντας ακόμη και για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και των συνεργών του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα αναστολή εκτέλεσης των ποινών μέχρι το Εφετείο.

Ο Κώστας Παπαδάκης, Δικηγόρος, Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολίασε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την πρόταση της εισαγγελέως επί των αναστoλών στις ποινές των καταδικασθέντων.

«Η πρόταση της εισαγγελέως δεν μας εκπλήσσει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μας εξοργίζει κιόλας, γιατί είναι συνεπής σε όλη της την στάση, πρότεινε να αθωωθούν όλοι, πρότεινε να πάρουν ελαφρυντικά όλοι, στη συνέχεια απολογήθηκε και είπε ότι επιμένει στην πρότασή της για αθώωση, σήμερα ζητά να δοθούν αναστολές σε όλους.

»Χαρακτηριστικό του πόση βαρύτητα έχει αυτό που είπε στο δικαστήριο είναι ότι οι συνήγοροι δευτερολογούν πολύ πιο αναλυτικά από ότι την προηγούμενη φορά, γιατί καταλαβαίνουν ότι η επιρροή της συγκεκριμένης εισαγγελέως στο συγκεκριμένο δικαστήριο δικαίως είναι ελάχιστη.

»Η έκπληξη θα είναι αν το δικαστήριο αποφασίσει σύμφωνα με όσα πρότεινε η εισαγγελέας» σημείωσε ο κ. Παπαδάκης.

Η εισαγγελέας, η οποία δεν «είδε» εγκληματική οργάνωση στην αγόρευσή της επί της απόφασης του δικαστηρίου, αιτιολογώντας την πρότασή της, επικαλέστηκε την μόνιμη κατοικία όλων, ότι έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί, ότι εμφανίστηκαν κάποιοι πρώην βουλευτές στο δικαστήριο, ότι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, ότι δεν υπάρχει ένδειξη για τέλεση αδικημάτων στο μέλλον καθώς –όπως είπε– η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία και η εφημερίδα έκλεισαν.

Ένα-ένα ωστόσο τα επιχειρήματα της άρχισαν να καταρρίπτονται τις επόμενες ώρες, τόσο από την πολιτική αγωγή όσο και από τους… ίδιους τους χρυσαυγίτες που είχαν πει πολύ «ενδιαφέροντα» πράγματα σε παλαιότερες δηλώσεις τους.

Παρά το επιχείρημα της εισαγγελέως πως δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης αδικημάτων στο μέλλον και κίνδυνος φυγής ένα παλιό βίντεο του «Φύρερ» έρχεται ξανά στο προσκήνιο να μας δείξει πως ο ίδιος έχει μάλλον… διαφορετική άποψη.

«Αν χρειαστεί γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουνε αυτό το μήνυμα.

»Αν χρειαστεί θα μας ψάχνουν και είμαστε χιλιάδες» είχε πει ο Μιχαλολιάκος για να δικαιολογήσει τον Καδισιάρη που κρυβόταν ώστε να γλιτώσει το αυτόφωρο για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη.

Αυτή η φράση που υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο αποτελεί κόλαφο και εκθέτει ανεπανόρθωτα την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου που πρότεινε να μην μπουν στην φυλακή οι χρυσαυγίτες πλην του Ρουπακιά μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Η καταδίωξη Μπαρμπαρούση

Αδύνατο άλλωστε να ξεχαστεί η χολιγουντιανή καταδίωξη του χρυσαυγίτη τότε βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών τον Ιούνιο του 2018 έπειτα από ευθεία προτροπή για στρατιωτικό πραξικόπημα, μέσα από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να διαγραφεί ακόμα και από τη Χρυσή Αυγή.

Άμεσα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Λίγες ώρες μετά, ακολούθησε πρωτοφανής καταδίωξη της ΕΛ.ΑΣ στον εθνικό αξονα Αθηνών-Πατρών.

Το αυτοκίνητο του βουλευτή που έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πέρασε τα διόδια της γέφυρας του Ρίο ακολουθούμενο από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ με τον βουλευτή να αρνούνταν να σταματήσει.

Σχετικά άρθρα