Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικός Στρατός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Στρατιωτική Θητεία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με όσα δήλωσε από τη Θάσο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

Πρόσθεσε επίσης ότι «με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει και την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αμέσως μετά το λύκειο.

Σχετικά άρθρα