Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Η ΝΔ οδηγεί σε πτώχευση επιχειρήσεις και δίνει τα σπίτια των πολιτών στις τράπεζες

Χαρίτσης: Η ΝΔ οδηγεί σε πτώχευση επιχειρήσεις και δίνει τα σπίτια των πολιτών στις τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για PITSOS (Πίτσος), Siemens, Αλέξης Χαρίτσης, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Πρώτη Κατοικία, Πτώχευση, ΣΥΡΙΖΑ,

«Καταρρέει το αφήγημα της φιλο-επενδυτικής και φιλο-αναπτυξιακής ΝΔ», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές της αποτυχίες, η κυβέρνηση αποκαλύπτει την αμηχανία και το αδιέξοδό της στον τομέα των επενδύσεων».

Σημείωσε ότι «το ‪2012‬ η Siemens δεσμεύθηκε σε διατήρηση και επέκταση του εργοστασίου της Πίτσος ως μέρος εξωδικαστικού συμβιβασμού με το ελληνικό Δημόσιο», «διαδικασία που ουδέποτε παρακολούθησε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ».

Όπως τόνισε, «το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, πετύχαμε να δοθεί ανάσα ζωής στην επιχείρηση και συζητήσαμε ένα πλάνο παραμονής και επέκτασης των δραστηριοτήτων τού εργοστασίου», όμως τώρα, «δυστυχώς και παρά τις δεσμεύσεις της, από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρξε απόλυτη αδράνεια, με αποτέλεσμα το ιστορικό εργοστάσιο να μετακομίζει μετά από 155 χρόνια στην Τουρκία».

«Έκλεισε και το κεντρικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, από το οποίο εξαρτώνται περισσότεροι από 8.000 τευτλοπαραγωγοί, ενώ όλοι μιλάνε για την ανάγκη στήριξης της βιομηχανίας και του αγροτικού τομέα.

»Άλλη μία επιχείρηση που κρατήσαμε ανοιχτή επί ΣΥΡΙΖΑ με αδιάκοπη προσπάθεια, κλείνει σήμερα, επί μίας κυβέρνησης που δεν κάνει καμία προσπάθεια να στηρίξει τη βιομηχανία», πρόσθεσε.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει να μην προστατεύσει ούτε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση».

Ως προς αυτό, μίλησε για τα «ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και για «τον νέο πτωχευτικό κώδικα».

Αυτός, συνέχισε, «οδηγεί σε πτώχευση επιχειρήσεις και για πρώτη φορά νοικοκυριά και καταργεί την προστασία της α’ κατοικίας».

Ο κ. Χαρίστης σχολίασε πως «το σύνολο των παραγωγικών φορέων εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για έναν νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών, που όχι μόνο δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία αλλά αφαιρεί κάθε ευκαιρία».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Διαμορφώνουμε μία πειστική, προοδευτική πρόταση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση, αυτό ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία».

Σχετικά άρθρα