Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ταυτισμένη με την Μέρκελ η κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Ταυτισμένη με την Μέρκελ η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Άνγκελα Μέρκελ, Αργεντινή, Γερμανία, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, Νέα Δημοκρατία, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ΣΥΡΙΖΑ, Χρεοκοπία,

Για πλήρη ταύτιση με την πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ και των δανειστών κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την στάση της κυβέρνησης στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την προστασία των χωρών που χρεοκοπούν.

“Η ελληνική κυβέρνηση δεν κρατά κανένα πρόσχημα στην προσπάθειά της να είναι αρεστή στους δανειστές. Αυτό δείχνει και η αποχή της από ψηφοφορία στον ΟΗΕ για δημιουργία ενός διαφορετικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, που θα προστατεύει τα κράτη από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων” σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής υπογραμμίζει ότι “την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός τάζει πιστοποιητικά “βιωσιμότητας” ενός χρέους που αυξάνεται, η κυβέρνηση δεν έχει το σθένος να αντιπαραβάλει την οποιαδήποτε θετική πρόταση για το λαό και τη χώρα που θα ξεφεύγει από το μονόδρομο της κ. Μέρκελ”.

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την προστασία χωρών από τη χρεοκοπία.

Το ίδιο έπραξαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – μέλη του ΟΗΕ, εκτός από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Τσεχία που ψήφισαν κατά.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε χθες ο ΟΗΕ, η όποια διεθνής σύμβαση για την πτώχευση και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την επόμενη Συνέλευση του Οργανισμού του χρόνου, οπότε και θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Η απόφαση ελήφθη με 124 θετικές ψήφους, 11 αρνητικές και 41 αποχές.

Σχετικά άρθρα