Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει η άβυσσος

Μητσοτάκης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει η άβυσσος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, Κάρολος Παπούλιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ,

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια» του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί το θεσμό για να διχάσει και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

«Δεν υπάρχει άλλοθι για την κυβέρνηση να πέσει στην παγίδα να συζητά για πρόωρες εκλογές που πιθανώς δεν θα γίνουν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της υλοποίησης του προγράμματος.

Υποστήριξε ακόμη ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Παπούλια εκτίμησε ότι «θα βρεθεί ένα πρόσωπο» και «όχι κατ’ ανάγκη από το χώρο της ενεργούς πολιτικής». «Υπάρχουν και πρόσωπα έξω από την πολιτική που μπορούν να γίνουν καλοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας», ανέφερε.

Επανερχόμενος στην κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε τη στάση της Κουμουνδούρου και στο θέμα του ΝΑΤΟ. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει μία άβυσσος (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εποχή που ο κόσμος φλέγεται ζητά να βγούμε από το ΝΑΤΟ (…) Όλα αυτά θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τραγικά», σχολίασε.

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατήρησε ότι «υπήρχαν θέματα» τα οποία «διορθώνονται» αν και «όχι όλα». Εκτίμησε πάντως ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι «υπάρχει υπερβολική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι η διαδικασία δεν εφαρμόστηκε στο παρελθόν «γιατί κάποιοι βολεύτηκαν». «Το πολιτικό σύστημα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κρύφτηκαν πίσω από την αποδοχή της μετριότητας (…) Έπαιρναν όλοι άριστα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πολλοί έκαναν «τα στραβά μάτια» σε παρατυπίες.

Με αφορμή μάλιστα την σημερινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων στο Δημόσιο παρατήρησε ότι «υπάρχουν και σήμερα ακόμη προστάτες ενός αμαρτωλού παρελθόντος και στα κόμματα και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Σχετικά άρθρα