Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την Τετάρτη στις 12.00 ανακοινώνονται οι ποινές για τους Χρυσαυγίτες

Την Τετάρτη στις 12.00 ανακοινώνονται οι ποινές για τους Χρυσαυγίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ναζί, Νεοναζί, Χρυσή Αυγή,

Την Τετάρτη στις 12.00 αναμένεται το δικαστήριο να ανακοινώσει τις ποινές για τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται πλέον την τελική ευθεία, μετά την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δόθηκε στην υπεράσπιση.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κριθεί οι Νικ. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Γιάννης Λαγός, μετά τη χθεσινή του παρουσία στο δικαστήριο, αναχώρησε και πάλι για τις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, λίγο αφότου η εισαγγελέας ανακοίνωσε την πρότασή της επί των ποινών, ο Γιάννης Λαγός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, καθώς η ασυλία του δεν έχει αρθεί και άρα έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει.

Για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, η εισαγγελέας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατέλη προτάθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνέργεια σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα.

Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και γι΄ αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές.

Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Σχετικά άρθρα