Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Ιράκ και ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας

Σε Ιράκ και ιρακινό Κουρδιστάν την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κώστας Φραγκογιάννης, Μασούντ Μπαρζανί, Μουστάφα αλ Καντίμι, Νετσιρβάν Μπαρζανί, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στο Ιράκ μεταβαίνει την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, για να συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Φουάντ Χουσεΐν (Fuad Hussein).

Οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον οικονομικό τομέα, καθώς και σε εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνια Κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών και τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ (Barham Salih), και τον πρωθυπουργό, Μουσταφά αλ Καντίμι (Mustafa Al-Kadhimi).

Στο ιρακινό Κουρδιστάν

Μετά τη Βαγδάτη, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζανί (Nechirvan Barzani) και Μαρσούρ Μπαρζανί (Marsour Barzani), αντίστοιχα, καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί (Masoud Barzani).

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.

Σχετικά άρθρα