Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Προσφέραμε στην Τουρκία πολύ σαφή επιλογή – Διάλεξε τις συνέπειες

Μητσοτάκης: Προσφέραμε στην Τουρκία πολύ σαφή επιλογή – Διάλεξε τις συνέπειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Καστελλόριζο, Κυριάκος Μητσοτάκης, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Χάικο Μάας,

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία με το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πριν από μόλις μια εβδομάδα είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι θα προσκαλούσε την Αθήνα σε διερευνητικές επαφές «και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

«Προφανώς δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες.

»Προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής:

»Μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά.

»Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την Τουρκία και ευθυγραμμίστηκε με τις ελληνικές θέσεις.

«Αυτά που έχουμε δε τις τελευταίες μέρες από την τουρκική μεριά και με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, αλλά και με την επαναφορά του Oruc Reis στη θάλασσα, αντιβαίνουν πλήρως στο πνεύμα όσων είχαμε συμφωνήσει.

»Είδαμε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα της κατανόησης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να έχουμε.

»Ούτε υπάρχει η ατμόσφαιρα, η οποία θα άρμοζε για την αποκλιμάκωση με διπλωματικό τρόπο αυτής της κρίσης», είπε ο κ. Μαας.

«Γι’ αυτό έχω πολλή κατανόηση για το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει όχι απλά ενόχληση, αλλά εκνευρισμός.

»Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσω τουρκικών προκλήσεων διακόπτεται η ρότα που είχε χαραχθεί», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα