Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδαλιάς: Δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του κορωνοϊού μεταξύ μαθητών

Χαρδαλιάς: Δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του κορωνοϊού μεταξύ μαθητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας επανέλαβε ότι από την έναρξη της πανδημίας η μοναδική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 5.472 και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό όσοι διαγνώστηκαν και οι επαφές τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως δεν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέα περιοριστικά μέτρα και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν:

«Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή την αλλαγή επιπέδου συναγερμού, δεν βοηθά το στόχο μας.

»Δεν χρειάζονται μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία μας και των γύρω μας. Αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν».

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι είναι κλειστά 20 σχολεία και 129 σχολικές μονάδες μετά από κρούσματα και πρόσθεσε ότι από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι δεν προκύπτουν τάσεις μεταφοράς του ιού μεταξύ των μαθητών.

Υποχρεωτική η μάσκα παντού, όταν υπάρχει συνωστισμός

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην λειτουργία του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και στον οποίο προβλέπονται τέσσερα επίπεδα επιδημιολογικών δεδομένων και κανόνων.

Ο ίδιος, πάντως, ανέφερε πως υπάρχουν οι εξής τροποποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο:

Πρώτον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα.

Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας.

Δεύτερον, δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες:

Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.

Τρίτον, ορίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα: Στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.

Σχετικά άρθρα