Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άννα Μεθυμάκη: Η Άγκυρα μπορεί να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα την ίδια στιγμή που συνομιλεί με την Αθήνα;

Άννα Μεθυμάκη: Η Άγκυρα μπορεί να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα την ίδια στιγμή που συνομιλεί με την Αθήνα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Άννα Μεθυμάκη, Βαρώσια, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Περιφέρεια Αττικής, Τουρκία,

Τη διαφωνία της σε διερευνητικές με την Τουρκία στην παρούσα φάση, μετά την προσάρτηση ενός ακόμα μέρους της Αμμοχώστου στον Αττίλα, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Facebook η περιφερειακή σύμβουλος Ατικής, Άννα Μεθυμάκη. «Η Άγκυρα μπορεί δηλαδή να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα γεγονότα την ίδια στιγμή που συνομιλεί με την Αθήνα;», θέτει ρητορικά η περιφερειακή σύμβουλος.

«Με εντολή Ερντογάν, ο “Πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, άνοιξε χτες ένα μέρος της περίκλειστης παραλιακής περιοχής της Αμμοχώστου.

»Η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ είχε πει στον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη, στη Σύνοδο Κορυφής, ότι θα πίεζε την Άγκυρα να αποσύρει το γεωτρύπανο Γιαβούζ από την Κυπριακή ΑΟΖ.

»Του είχε ζητήσει γι’ αυτό να μην επιμείνει στο βέτο και να δεχθεί τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

»Του είχε ζητήσει επίσης να συμπλεύσει με την πρότασή της για “θετική ατζέντα” για την Τουρκία.

»Λεφτά δηλαδή για το μεταναστευτικό και αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρώπη, που και αυτή σημαίνει πολλά άλλα λεφτά από την αύξηση των Τουρκικών αδασμολόγητων εξαγωγών στην Ευρώπη.

»Τι έκανε όμως η Άγκυρα; Απέσυρε το Γιαβούζ αλλά άνοιξε την Αμμόχωστο.

»Προσάρτησε δηλαδή ένα άλλο μέρος της κλειστής πόλης στην επικράτεια του Αττίλα.

»Η νέα όμως προέλαση του Αττίλα δεν ήταν λόγος για αναβολή και όχι για καθορισμό ημερομηνίας για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας, τουλάχιστον, του διαλόγου, όπως ορίστηκε στην Μπρατισλάβα, ως εκδήλωση διαμαρτυρίας;

»Η Άγκυρα μπορεί δηλαδή να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα γεγονότα την ίδια στιγμή που συνομιλεί με την Αθήνα;», καταλήγει η κ. Μεθυμάκη.

Σχετικά άρθρα