Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Τουρκία και Γερμανία «δεν θα επιτρέψουμε» η ΕΕ να γίνει όμηρος του ελληνικού μαξιμαλισμού

Τσαβούσογλου: Τουρκία και Γερμανία «δεν θα επιτρέψουμε» η ΕΕ να γίνει όμηρος του ελληνικού μαξιμαλισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χάικο Μάας,

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι Τουρκία και Γερμανία από κοινού, μαζί, συμφώνησαν ότι, «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο να πάρουν την ΕΕ όμηρο μέσω μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων».

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή δήλωση, που εάν ισχύει και δεν διαψευστεί από το Βερολίνο, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Γερμανία, υπονομεύει τα θεμέλια της ΕΕ και δύναται να προκαλέσει βαθιά κρίση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρόκειται μόνο για κατάλυση κάθε έννοιας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι καραμπινάτη προδοσία Ευρωπαίων Ετέρων από τη Γερμανία, πισώπλατο μαχαίρωμα της Ελλάδας και της Κύπρου και πλέον η Αθήνα -όπως και η Λευκωσία- έχουν κάθε λόγο -εάν αληθεύει η δήλωση Τσαβούσογλου- να προβάλουν βέτο σε όλα τα ζητήματα, μπλοκάροντας τη λειτουργία της ΕΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Το NTV TURC μεταδίδει –και αναμεταδίδει το Militaire– πληροφορίες από τουρκικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, ο Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ασφαλείας της Μπρατισλάβα (GLOBSEC) στη Σλοβακία, είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Σ΄αυτή τη συνάντηση συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και την… αρμενική επιθετικότητα, όπως μεταδίδουν οι Τούρκοι.

Στην ανάρτησή του στο Twitter όπου αναφέρεται στη συνάντηση με τους Γερμανούς, ο Τσαβούσογλου γράφει:

«Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο να πάρουν την ΕΕ όμηρο μέσω μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων».

Ο τρόπος που το γράφει είναι σαν να εννοεί ότι Τουρκία και Γερμανία μαζί δεν θα επιτρέψουν τους ελληνικούς μαξιμαλισμούς.

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε και με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

«Ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση», λένε από το τουρκικό ΥΠΕΞ, αλλά παρόλα αυτά συζητήθηκε το θέμα των διερευνητικών συνομιλιών.

Οι Τούρκοι παρέλειψαν για ευνόητους λόγους να αναφέρουν στη διαρροή τους την έντονη αντίδραση της Ελλάδας για την Αμμόχωστο, όπως τη μετέφερε στον Τσαβούσογλου ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικά άρθρα