Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Kατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ το άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία

Μητσοτάκης: Kατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ το άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Τουρκία,

Την απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην Κύπρο, καταδίκασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την απονομή του Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν.

«Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να στηρίξει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία επιχειρεί να παραβιάσει δικαιώματα δυο χωρών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου, θέτοντας σε κίνδυνο και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η απάντηση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο θέμα αυτό υπήρξε σαφής και ομόθυμη:

Τάχθηκε ρητά στο πλευρό της Αθήνας και της Λευκωσίας, καλώντας την Αγκυρα να εγκαταλείψει τις μονομερείς ενέργειες, επιστρέφοντας στις συζητήσεις για τις θαλάσσιες ζώνες με βάση μόνο το διεθνές δίκαιο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ευρώπη επεσήμανε στην Τουρκία ότι είναι η δική της συμπεριφορά που θα κρίνει το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων, συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα