Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και άλλοι

Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή: Ένοχοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και άλλοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Ναζί, Νεοναζί, Νίκος Μιχαλολιάκος, Νίκος Παππάς, Χρυσή Αυγή,

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Οι ναζί στη φυλακή. Ιστορική απόφαση που συνιστά θρίαμβο της Δημοκρατίας επί του ναζισμού εξέδωσε το Δικαστήριο Απόφαση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το Δικαστήριο κήρυξε ενόχους 18 από τους πολιτικούς – στελέχη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ επτά εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Προηγουμένως: Ένοχοι 16 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Φύσσα – Ένοχοι 4 για την επίθεση στο ΠΑΜΕ – Ένοχοι 5 για την επίθεση στους Αιγυπτίους

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Παππάς.

Τα στελέχη αυτά θεωρούνται ο «σκληρός πυρήνας» της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για τους: Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μίχο, Στάθη Μπούκουρα, Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση- κόντρα στην πρόταση που είχε υποβάλει η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και πως όλες οι ενέργειες είναι μεμονωμένα περιστατικά, που δεν συνδέονται μεταξύ τους, αφαιρώντας δηλαδή την πολιτική κατεύθυνση σ τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Δολοφονία Φύσσα:

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία Φύσσα με πρώτο τον Γιώργο Ρουπακιά πλην των κατηγορουμένων Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για τη δολοφονία Φύσσα επίσης κρίθηκαν ένοχοι:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης

Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης

Γεώργιος Σκάλκος

Γέωργιος Σταμπέλος

Λέων Τσαλίκης

Αθανάσιος Τσόρβας

Νικόλαος Τσόρβας και

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

Παράλληλα ένοχοι κρίθηκαν και όλοι όλοι όσοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων.

Όσον αφορά την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και έκρινε ένοχους οι κατηγορούμενοι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης ενώ για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για οπλοκατοχή τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή ενώ ένοχη κρίθηκε για ψευδή κατάθεση και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά, Μαργαρίτα Μικελάτου.

Με το άκουσμα της απόφασης η Μάγδα Φύσσα ξέσπασε σε λυγμούς και το ακροατήριο σε χειροκροτήματα.

Ενταση επικράτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών, με ομάδα κουκουλοφόρων να πετάει μολότοφ, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα