Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κόπηκε» ο διορισμός της γυναίκας του Μιχαλολιάκου ως μετακλητή στη Βουλή

«Κόπηκε» ο διορισμός της γυναίκας του Μιχαλολιάκου ως μετακλητή στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Βουλή των Ελλήνων, Ελένη Ζαρούλια, Κώστας Τασούλας, Νίκος Μιχαλολιάκος, Πρόεδρος της Βουλής, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «κόπηκε» ο διορισμός στη Βουλή της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου η οποία προκάλεσε αντιδράσεις λόγω και της συγκυρίας, μία εβδομάδα πριν την απόφαση για τη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους.

»Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου.

»Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

»Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής.

»Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής στη Βουλή.

Και προσθέτει: «Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγγνώμη.

»Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control».

Σχετικά άρθρα