Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με το ερωτηματολόγιο του Φούχτελ στους δήμους

Σάλος με το ερωτηματολόγιο του Φούχτελ στους δήμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΡΙΖΑ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ,

Σάλος έχει ξεσπάσει από το 8σελιδο ερωτηματολόγιο που απέστειλε στους νέους δημάρχους η «Ελληνογερμανική Συμμαχία» του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.

Το 8σέλιδο έντυπο ζητά λεπτομερή απογραφή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τις υποδομές τους έως και τα πληθυσμιακά τους χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά.

Η πλήρης «χαρτογράφηση» ζητείται στο επόμενο 6σέλιδο: το σύνολο των κατοίκων, και μάλιστα κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε., όπως σημειώνεται.

Προφανώς και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, βεβαίως, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων -ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα.

«Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, φέρνοντας το έντυπο στην επιφάνεια.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…», ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης του Κώστα Πουλάκη, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα