Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί έρχεται στην Ελλάδα η Ούρσουλα

Γιατί έρχεται στην Ελλάδα η Ούρσουλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,

Στην Ελλάδα φτάνει στις 7 Οκτωβρίου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προκειμένου να παραλάβει το πρώτο βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραλάβει εκ μέρους της ΕΕ το νεοσύστατο Ευρωπαϊκό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ».

Ο πρώτος βραβευθείς θα είναι το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της ΕΕ, ERASMUS.

Το βραβείο -που θα απονέμεται κάθε χρόνο- είναι ένας θεσμός αντίστοιχος με το βραβείο «Καρλομάγνος» για την ανατολική Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Απονέμεται για πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην τελετή απονομής, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την επομένη, 8 Οκτωβρίου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά άρθρα