Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση Χαρδαλιά: Τηρήστε τα μέτρα – Τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα

Έκκληση Χαρδαλιά: Τηρήστε τα μέτρα – Τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει λιγότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός σημείωσε.

Η κατάσταση είναι δύσκολη σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και έκανε εκ νέου έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα αλλά και χειρότερα» είπε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 93 από τα 123 σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και αυτό όπως είπε είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων είπε ότι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί πάνω από 12.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκε στο Δήμο Ευρώτα στη Λακωνία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως έχουν καταγραφεί 39 μολύνσεις σε αλλοδαπούς εργάτες γης.

Υπογράμμισε πως έχουν απομονωθεί τα κρούσματα, βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση σε ειδικό χώρο, ενώ οι επαφές τους βρίσκονται σε αυτοαπομόνωση.

Επιπρόσθετα ανακοινώθηκε η διεξαγωγή τεστ σε όλους τους εργάτες γης στην περιοχή καθώς επίσης και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σχολιάζοντας τις βολές κατά της κυβέρνησης για τη διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων που ακολουθείται, ο κ. Χαρδαλιάς, υποστήριξε πως «η ιχνηλάτηση που γίνεται είναι εξαντλητική. Όταν δεν γνωρίζουμε από πού έχει κολλήσει ένα κρούσμα παίρνουμε πιο αυστηρά χωροταξικά μέτρα» σημείωσε.

Σχετικά άρθρα