Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδαλιάς: Το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο – Τι είπε για τους 65αρηδες

Χαρδαλιάς: Το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο – Τι είπε για τους 65αρηδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Θεσσαλονίκη, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Τη θέση της κυβέρνησης ότι το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το GRtimes.gr σε δηλώσεις του μετά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της 2ης ΕΜΑΚ στην αεροπορική βάση του Σέδες ο υφυπουργός ανέφερε ότι «το καλύτερο -σε εισαγωγικά- lockdown είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα.

»Μέτρα τα οποία εφαρμόζονται, φέρνουν αποτέλεσμα.

»Τα μέτρα τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε άλλα μέτρα».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενους περιορισμούς σε άτομα άνω των 65 ετών, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι στόχος της κυβέρνησης εξαρχής ήταν και παραμένει η προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα λήψης εξειδικευμένων μέτρων για τους άνω των 65.

Στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια θα διατεθούν 129 εκ. για 912 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 102 εκ. για μηχανήματα έργου σε δήμους και περιφέρειες και 750 εκ για εναέρια μέσα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια για 13 περιφερειακά κέντρα και 64 τοπικά κέντρα επιχειρήσεων, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει και 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση της 2ης ΕΜΑΚ τόνισε πως ήταν στοίχημα να γίνει προτού κλείσει η αντιπυρική περίοδος και πρόσθεσε ότι είναι ελάχιστο δείγμα σεβασμού της πολιτείας απέναντι στην προσφορά των ανθρώπων της μονάδας.

Σχετικά άρθρα