Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προαναγγελία αποχώρησης των Αμερικανών από το Ιντσιρλίκ η επίσκεψη Πομπέο στη Σούδα;

Προαναγγελία αποχώρησης των Αμερικανών από το Ιντσιρλίκ η επίσκεψη Πομπέο στη Σούδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντσιρλίκ, Κρήτη, Μάικ Πόμπεο, Σούδα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία, Χανιά,

Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν σταδιακά τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, αλλά εάν θα την εγκαταλείψουν εντελώς και θα μετακομίσουν στη Σούδα της Κρήτης, είναι κάτι που εξετάζεται. Πάντως ως ενδεχόμενο έχει προαναγγελθεί από επίσημα αμερικανικά χείλη [διαβάστε ΕΔΩ].

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να παίρνουν και τα πυρηνικά τους όπλα από το Ιντσιρλίκ, με την πρόφαση της συντήρησής τους.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μεταβαίνει στην Κρήτη όπου θα φιλοξενηθεί δύο βράδια στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός θα επισκεφθούν τη βάση της Σούδας και στη συνέχεια θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας.

Από τη Σούδα θα κάνουν μαζί δηλώσεις στα ΜΜΕ και η ελληνική πλευρά προφανώς προσδοκά ισχυρή αμερικανική στήριξη.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πομπέο δεν θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Τουρκία, παρόλο που είθισται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι όταν επισκέπτονται τη μία χώρα να επισκέπτονται και την άλλη.

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, ως το κύριο σημείο «εξόρμησης» δυνάμεων του ΝΑΤΟ προς τη Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα