Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελλάδα κάλεσε σε άμεση κατάπαυση πυρός στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)

Η Ελλάδα κάλεσε σε άμεση κατάπαυση πυρός στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Ελλάδα κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός στο Αρτσάχ, Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου από τα ξημερώματα της Κυριακής οι Αζέροι Τούρκοι, με την υποστήριξη της Τουρκίας, έχουν εξαπολύσει ευρεία επίθεση κατά των αρμενικών θέσεων.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

»Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

»Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.

»Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Να σημειωθεί ότι ενώ η Ελλάδα καλεί σε ειρήνη, η Τουρκία νωρίτερα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν.

Οι Αζέροι είναι τουρκική φυλή και τα αζερικά μια γλώσσα αμοιβαία κατανοητή με την τουρκικά.

Το τουρκικό δόγμα για τις σχέσεις Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν είναι «ένα έθνος, δύο κράτη».

Τις προηγούμενες ημέρες το καθεστώς Ερντογάν μετέφερε με πτήσεις τσάρτερ Τουρκμένους τζιχαντιστές από τη Συρία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν κατά των Αρμενίων.

Σχετικά άρθρα