Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον πρόεδρο της ελληνογερμανικής ΚΟ φιλίας

Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον πρόεδρο της ελληνογερμανικής ΚΟ φιλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας του Γερμανικού Κοινοβουλίου, βουλευτή του Die Linke και πρώην πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Δρ. Γκρέγκορ Γκίζι είχε συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία o Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες της γερμανικής προεδρίας για τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών και των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αναβαθμισθεί ο ευρωτουρκικός διάλογος με την απειλή ισχυρών κυρώσεων και την προοπτική μιας θετικής ατζέντας.

Σύμφωνα με τον πρέοδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρέπει να υπάρξουν γενναίες ευρωπαϊκές αποφάσεις για μετεγκαταστάσεις, τροποποίηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και δίκαιος καταμερισμός των προσφυγικών βαρών στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού για Άσυλο και Μετανάστευση.

Επίσης, η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην εργαλειοποίηση των ροών από την Τουρκία και να μην εφησυχάζει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει δήθεν «ευρωπαϊκή ασπίδα».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Γκίζι για τη διαχρονικά υποστηρικτική στάση του στο ζήτημα του αναγκαστικού δανείου και των αποζημιώσεων, τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις της Ελλάδας παραμένουν ενεργές.

Σχετικά άρθρα