Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ των Εμιράτων επισκέφθηκε την Ελλάδα – Πήγε και στη Σούδα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ των Εμιράτων επισκέφθηκε την Ελλάδα – Πήγε και στη Σούδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κωνσταντίνος Φλώρος, Σούδα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε Δευτέρα και Τρίτη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αντιστράτηγος Hamad Mohamed thani Al Rumaithi.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), τον αντιστράτηγο Al Rumaithi υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην 115 πτέρυγα μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Υπενθυμίζεται ότι, στη βάση, έχουν μετασταθμεύσει από τις 26 Αυγούστου, προσωπικό και 4 αεροσκάφη F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την Τρίτη, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ, στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στο στρατόπεδο Παπάγου.

Κατά την άφιξή του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την άριστη σχέση των δύο χωρών ενώ, υπογράμμισε την επικείμενη περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο και τη σημασία της για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε, επίσης, ότι η ανάπτυξη προσωπικού και μαχητικών των Η.Α.Ε. στην 115 πτέρυγα μάχης και οι επαναλαμβανόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αφενός κατέδειξαν τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού των εμπλεκομένων, αφετέρου -μέσω αυτών- πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών με εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των Η.Α.Ε., ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα