Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανίδα Σύμβουλος Μπορέλ: Δεν είναι ακόμα ώρα για κυρώσεις στην Τουρκία

Γερμανίδα Σύμβουλος Μπορέλ: Δεν είναι ακόμα ώρα για κυρώσεις στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ζοζέπ Μπορέλ, Κύπρος, Νάταλι Τότσι, Ντανιέλα Σβάρζερ, Σύνοδος Κορυφής, Τουρκία,

Ο κ. Μπορέλ φαίνεται ότι έχει πλαισιωθεί από συμβούλους αποκλειστικά φιλότουρκες, «πολιτικές επιστήμονες» των Βρυξελλών. Να σημειωθεί ότι οι ίδιες καθοδηγούνται από τη Γερμανία.

Εκτός από την ανοιχτά φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας, Ιταλίδα Νάταλι Τότσι, μάχη υπέρ της Τουρκίας δίνει και η Γερμανίδα Ντανιέλα Σβάρζερ (Daniela Schwarzer). η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter αποκάλυψε ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι η Ντανιέλα Σβάρζερ, εκτός από σύμβουλος του Μπορέλ, είναι και διευθύντρια του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP, Deutsche Gesellschaft fur Auswartige Politik), για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ποιο κέντρο εκπροσωπούν όλες αυτές οι κυρίες.

Τη δήλωση για μη κυρώσεις στην Τουρκία έκανε η κ. Σβάρζερ στην εφημερίδα «Καθημερινή». Οι δηλώσεις παίζουν στην αγγλόγλωσση σελίδα της «Καθημερινής»:

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο ευρέων και βαθιών κυρώσεων.

»Η προσπάθεια διαμεσολάβησης πρέπει να έχει άλλη μια ευκαιρία να πετύχει», δήλωσε.

Τι συζητάνε οι διπλωματικοί συντάκτες

Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η αίσθηση μεταξύ των διπλωματικών συντακτών ότι η Τουρκία γύρισε το «Ορούτς Ρέις» πίσω στην Αττάλεια για να αποφύγει τις κυρώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα συγκληθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Το τουρκικό πλοίο στη συνέχεια θα επιστρέψει στις έρευνες που διεξάγει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, είναι το πιθανότερο σενάριο.

Το καθεστώς Ερντογάν χρειάζεται μια «ιστορική νίκη» για να «εκτονώσει» την εσωτερική λαϊκή δυσαρέσκεια και βεβαίως να προχωρήσει τους νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του, εκμεταλλευόμενο το χρονικό διάστημα όσο οι ΗΠΑ βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι το «Ορούτς Ρέις» μπορεί να έχει αποχωρήσει προσωρινά από την ελληνική ΑΟΖ, το «Μπαρμπαρός» όμως και το «Γιαβούζ» επιχειρούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι κυρώσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και οι παραβιάσεις των κυριαρχικών της δικαιωμάτων δεν διαφέρουν από εκείνες της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα