Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν – Ο Μάικ Πομπέο έρχεται στην Ελλάδα

Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν – Ο Μάικ Πομπέο έρχεται στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κρήτη, Μάικ Πόμπεο, Σούδα, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Ραγδαίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σηματοδοτεί η επίσκεψη του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα και η επίσκεψη του και στη βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Έντονη είναι η κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά τις τελευταίες ημέρες λόγω και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (24-25 Σεπτεμβρίου) που θα συνεδριάσει έχοντας ως κύριο θέμα στην ατζέντα τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναμένεται να επισκεφτεί από 25 έως και 27 Σεπτεμβρίου την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επισκεφτεί και την Κρήτη και συγκεκριμένα τη βάση της Σούδας.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ συνδέεται ασφαλώς με τη συνεργασία των δύο χωρών στο αμυντικό πεδίο, γι’ αυτό και η επίσκεψη στη Σούδα και αφετέρου με τις εξελίξεις για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Ο Μάικ Πομπέο αναμένεται να συναντηθεί στην Κρήτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει τετ α τετ τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια και θα συζητήσει μαζί τους για την κατάσταση στη ευρύτερη περιοχή αλλά και εν γένει για τις διμερείς σχέσεις.

Ο Μάικ Πομπέο την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στη Λευκωσία, όπου και έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου.

Σχετικά άρθρα