Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Ποια νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Ισχύουν από 21 Σεπτεμβρίου

Κορωνοϊός: Ποια νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Ισχύουν από 21 Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Υγείας,

Νέα μέτρα για την Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο.

Με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού στο λεκανοπέδιο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα εξής μέτρα, που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου:

Ανώτατο όριο τα 9 άτομα σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.

Αναστέλλονται οι συναυλίες, οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

Ανώτατο όριο τα 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η Αττική είναι στο «πορτοκαλί», από μέτριο έως υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο, με σταθερή αυξητική τάση.

Όπως είπε, σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 στην Αττική.

966 εξ αυτών είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες γειτονιές.

Ο υφυπουργός κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόσουν αυστηρά τα μέτρα και τους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τον συνωστισμό, ενώ απηύθυνε έκκληση για χρήση μάσκας ιδιαίτερα στα μέσα μεταφοράς.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως «είμαστε πολύ μακριά από οποιοδήποτε lockdown».

Tι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

«Τα κρούσματα που καταγράφονται σήμερα οφείλονται κυρίως σε γεγονότα που παρατηρήθηκαν 10 ημέρες πίσω.

»Η αύξηση των κρουσμάτων πανελλαδικά και κυρίως στην Αττική συμπίπτει χαρακτηριστικά με την επάνοδο μεγάλου ποσοστού ατόμων που επέστρεψαν από τις άδειες του καλοκαιριού», τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αυτή η χρονική συγκυρία έχει μεγάλη σημασία για τα αστικά κέντρα διότι με την επάνοδο των αδειούχων η πληθυσμιακή πυκνότητα αυξάνεται σημαντικά», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως το επιδημικό φορτίο έχει αυξημένη επιβάρυνση στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για την Αττική, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «αναμένεται να φανεί εντός περίπου 10-14 ημέρες», ενώ για την μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων αναμένεται να χρειαστεί παραπάνω, περίπου 20-30 ημέρες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ταυτόχρονα την τάση αύξησης της πίεσης στο σύστημα Υγείας, που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Σχετικά άρθρα