Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Πρωταρχικός στόχος μας η προστασία της υγείας όλων

Μητσοτάκης: Πρωταρχικός στόχος μας η προστασία της υγείας όλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Χρηματιστήριο Αθηνών,

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας των πολιτών τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε με αφορμή το 15ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αναφερόμενος στην πορεία του κορωνοϊού ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Σε αυτό το μέτωπο θα ήθελα να σας μεταφέρω ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κατατάσσεται στην 111η θέση στον αριθμό των θανάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό.

»Όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, η χώρα μας κατέγραψε ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων Covid τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

»Ως απάντηση, η κυβέρνηση έλαβε πρόσθετα μέτρα, εντείνοντας τους περιορισμούς όπου χρειαζόταν.

»Έως τώρα η πορεία μας είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες.

»Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς στρέφουμε το βλέμμα προς την άνοιξη, οπότε περιμένουμε την κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα μας παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα και προβλεψιμότητα».

Σε σχέση με τις εξαγγελίες του από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Ανακοίνωσα τέσσερις σημαντικές πρωτοβουλίες:

»Πρώτον, μείωση της τάξης του 7,5% στις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι.

»Δεύτερον, την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης.

»Αμφότερα τα μέτρα αφορούν το 2021, αλλά έχουμε την πεποίθηση ότι θα βρούμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο, μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να τα εκτείνουμε πέραν αυτού του ορίζοντα.

»Οι φοροελαφρύνσεις αυτές αφορούν τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί επιθετικά την μεταρρυθμιστική της ατζέντα.

«Ο νέος πτωχευτικός κώδικας έχει δοθεί στη δημοσιότητα, και προβλέπει για πρώτη φορά ένα ενιαίο πλαίσιο για την αναδιάρθρωση και την κήρυξη σε πτώχευση λόγω χρεών, φυσικών ή νομικών προσώπων.

»Συνιστά επανάσταση για την Ελλάδα, τίποτα λιγότερο, απλοποιώντας και επιταχύνοντας διαδικασίες, προστατεύοντας τα δικαιώματα πιστωτών ενώ ταυτόχρονα, καθαρίζει το τοπίο από τις αποκαλούμενες “επιχειρήσεις-ζόμπι” και βοηθά στην σημαντική ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος της χώρας», τόνισε.

Σχετικά άρθρα