Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Βορειομακεδόνες: Πιστή εφαρμογή και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Δένδιας σε Βορειομακεδόνες: Πιστή εφαρμογή και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Economist, Αλβανοί, Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Νίκος Δένδιας, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε την Τετάρτη, στο περιθώριο της Στρογγυλής Τραπέζης που διοργανώνει ο «Economist», με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον νέο ομόλογό του, αλβανικής καταγωγής, κ. Οσμάνι.

Οι συζητήσεις εστιάσθηκαν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας, ως μονόδρομο για την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή και υπό τον όρο της απαρέγκλιτης τήρησης της τεθείσας αιρεσιμότητας.

Τονίσθηκε η ανάγκη πιστής εφαρμογής και με καλή πίστη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παράλληλα, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα της τουρκικής παραβατικότητας και οι τελευταίες συναφείς εξελίξεις.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις επί πτυχών διμερούς συνεργασίας με έμφαση στις οικονομικές σχέσεις, την ενέργεια, καθώς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, που απαιτεί κοινή δράση από όλες τις χώρες της περιοχής.

Σχετικά άρθρα