Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τρεις οδηγίες Χαρδαλιά στους πολίτες για την κακοκαιρία «Ιανός»

Οι τρεις οδηγίες Χαρδαλιά στους πολίτες για την κακοκαιρία «Ιανός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Καιρός, Καταιγίδα, Κυκλώνας, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν στη χώρα από την Πέμπτη.

«Αύριο θα αντιμετωπίσουμε ένα σπάνιο ακραίο φαινόμενο, τον μεσογειακό κυκλώνα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας πως η Κεφαλλονιά, η Ηλεία και η Μεσσηνία αναμένεται να χτυπηθούν πρώτες από τον «Ιανό».

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να φιλοξενηθούν ει δυνατόν σε σπίτια συγγενών και φίλων αν στο παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει πλημμύρες στα σπίτια τους.

Ειδικότερα, οι τρεις βασικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία είναι:

-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή κοντά υπάρχουν χείμαρροι και ακτές να μην παραμείνουν σε υπόγειους χώρους και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν σε συγγενείς ή φίλους.

-Να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους.

-Να μη διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Σχετικά άρθρα