Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχάτ Γιαϊτζί: Τα κοιτάσματα Ν/Α της Κρήτης καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια

Τζιχάτ Γιαϊτζί: Τα κοιτάσματα Ν/Α της Κρήτης καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κρήτη, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τζιχάτ Γιαϊτζί, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α., Τζιχάτ Γιαϊτζί (Cihat Yaycı), υποστήριξε ότι, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, τα κοιτάσματα στο ανατολικό Νότιο Κρητικό Πέλαγος επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια.

Κρατούσε μάλιστα κι ένα χάρακα για να δείχνει την περιοχή που αναφερόταν, όπως βλέπετε και στην εικόνα.

Πρόκειται για θαλάσσια περιοχή εντός της ελληνικής ΑΟΖ, αλλά κι εντός της έκνομης και άκυρης συμφωνίας που σύναψε το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας με το ισλαμιστικό καθεστώς της Τρίπολης της Λιβύης.

Είναι η ίδια περιοχή που κατοχυρώθηκε με την τμηματική συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Δεν είναι «αμφισβητούμενη περιοχή», όπως συνηθίζει η διεθνής διπλωματία να χαρακτηρίζει θαλάσσιες περιοχές που δεν έχει συμφωνηθεί ΑΟΖ μεταξύ των παράκτιων κρατών.

Η περιοχή του ανατολικού Νότιου Κρητικού Πελάγους έχει πράγματι μεγάλα κοιτάσματα, όχι να καλύπτουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια, όπως ισχυρίζονται ημιπαράφρονες Τούρκοι απόστρατοι, αλλά εκεί όντως έχει εντοπιστεί μεγάλος και σημαντικός πλούτος, που η Τουρκία θέλει να αρπάξει.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Γιατί αγοράζουμε αεροπλάνα και καράβια – Πόσα τρισ. ευρώ αξίζουν τα ελληνικά κοιτάσματα

Σχετικά άρθρα