Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι συνταξιούχοι και δημόσιοι θα πληρώσουν Εισφορά Αλληλεγγύης

Ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι συνταξιούχοι και δημόσιοι θα πληρώσουν Εισφορά Αλληλεγγύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Εισφορά Αλληλεγγύης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Συνταξιούχοι, Φορολογία,

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι τα συνήθη υποζύγια, οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώσουν κανονικότατα την ληστρική Εισφορά Αλληλεγγύης παρ όλη την κρίση.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για το γιατί εξαιρούνται οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα και οι συνταξιούχοι και αν πρόκειται για μέσο μόνιμο ή προσωρινό ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου, απάντησε πως είχε μιλήσει και στις προγραμματικές δηλώσεις για την οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας.

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή, υπό αυτές τις συνθήκες, επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί μόνο ο ιδιωτικός τομέας, γιατί αυτός έχει πληγεί πολύ περισσότερο από τις συνέπειες της πανδημίας.

Μίλησε για προτεραιοποίηση των επιλογών της κυβέρνησης με βάση και τις δημοσιονομικές δυνατότητές της και βέβαια απέδειξε για μια ακόμη φορά με την συγκεκριμένη επιλογή του ότι στις προτεραιότητες του δεν ήταν και εξακολουθεί να μην είναι οι πολύπαθοι συνταξιούχοι, ούτε βέβαια οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Σχετικά άρθρα