Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου κράδαινε χάρτη που έδειχνε Ίμβρο και Τένεδο ελληνικές – Τα έχουν «χαμένα»

Ο Τσαβούσογλου κράδαινε χάρτη που έδειχνε Ίμβρο και Τένεδο ελληνικές – Τα έχουν «χαμένα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ίμβρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νησιά Αιγαίου, Τένεδος, Τουρκία,

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη με την Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έδειξε στους ευρωβουλευτές έναν χάρτη με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, για να αποδείξει ότι η Τουρκία «ασφυκτιά».

Ήταν τόση η σπουδή του να εκθέσει τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς του, που δεν πρόσεξε ότι ο χάρτης με τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, που κράδαινε, έδειχνε την Ίμβρο και την Τένεδο υπό ελληνική κυριαρχία.

Η Ίμβρος και η Τένεδος, δύο ελληνικά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αφέθηκαν στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) υπό την προϋπόθεση της αυτονομίας.

Η Τουρκία δεν σεβάστηκε την αυτονομία των νησιών, προκάλεσε τη φυγή της πλειονότητας του ελληνικού πληθυσμού τους και ύστερα τα εποίκησε με φυλές της Ανατολίας.

Αυτή είναι η θλιβερή μοίρα των νησιών που παρέμειναν υπό τουρκική κατοχή. Τα ίδια έκαναν και στα Πριγκιπόννησα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μέσα στη «μανία» του, «επέστρεψε» τα νησιά στην Ελλάδα.

Η κατάσταση στο ερντογανάτο είναι τεταμένη. Τα νεύρα τους είναι κουρέλια.

Η παραδοσιακή ανατολίτικη κουτοπονηριά τους και η αμορφωσιά που τους διακρίνει ως ισλαμιστές, δεν τους βοηθά ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα όπου δεν περνάνε οι ψευτο-τσαμπουκάδες.

Είναι ικανοί στο τέλος να φαγωθούν μεταξύ τους, ως βαρβαρικό ασύνταχτο μπουλούκι που είναι.

Και αυτό θα γίνει. Είναι σχεδόν βέβαιο.

Σχετικά άρθρα