Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μακεδονία,

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να απαλύνει τον πόνο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοιού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo, και τόνισε πως γι αυτά θα μιλήσει το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Για τη ΔΕΘ-Helexpo ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δει την κρίση λόγω του κορωνοιού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, επειδή ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στον εμπορικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ και είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε φορώντας μάσκα και τον υποδέχθηκε ο κ. Τζήκας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφεριάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ/Helexpo, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους χώρους της Διεθνούς έκθεσης και ο κ. Τζήκας του έδειξε, σε μακέτα, πως θα είναι ο χώρος της ΔΕΘ μετά την ανάπλαση.

Σχετικά άρθρα